Sony PC Companion

Sony PC Companion

Post Rating

A PC Companion egy számítógépes alkalmazás, mely a Sony Ericsson, a szolgáltatói funkciók és az alkalmazások portáljaként működik. Itt lehet frissíteni a telefon szoftverét, kezelni a kapcsolatokat, a naptárat, valamint a médiafájlokat a Media Go segítségével (az alkalmazások elérhetősége telefontól és szolgáltatótól függően változhat). Idővel további alkalmazások is megjelenhetnek, és ezeket is le lehet tölteni, amint a Sony Ericsson vagy a szolgáltató közzéteszi ezeket.

Használat
1. Csatlakoztassa az USB kábelt a számítógéphez, majd a telefonhoz.
2. A telefonon: kapcsolja be a memóriakártyát a telefon állapotjelzőjének lefele húzásával, majd érintse meg az USB csatlakoztatva > Bekapcsolás opciót.
3. Várjon, amíg a telefon csatlakozik, és automatikusan elindítja a PC Companion programot.
4. Az indítóképernyőn található alkalmazásokkal elindíthatja a különböző szolgáltatásokat vagy elolvashatja azok leírásait.

Megjegyzés: Ha a PC Companion nem találja meg a telefont 30 másodpercen belül, szakítsa meg a telefon csatlakoztatását, és végezze el újra az 1-3. lépéseket.

A Sony PC Companion minimális gépigénye:
– internet kapcsolat
– Intel Pentium 4, 3.6 GHz vagy ezzel egyenértékű AMD processzor
– 5 GB szabad hely a merevlemezen
– 2 GB memória
– 1 szabad USB 2.0 vagy USB 3.0 port és USB kábel
– Microsoft Windows XP SP3 (32 bit), Vista (32/64 bit) vagy Windows 7 (32/64 bit) vagy Windows 8 (32/64 bit)*

*a PC Companion nem támogatja a Windows RT rendszereket

Fejlesztő: Sony
Licence/ár: freeware / ingyenes
Magyar nyelv: van
OS: Windows

LetöltésVélemények & hozzászólások

29 hozzászólás ehhez: “Sony PC Companion”

 1. Csaby83 szerint:

  Üdv! Nincs is magyar nyelv benne, és semmilyen nyelvi állítási lehetőség! Nem tudom akkor miért van az írva, hogy “magyar nyelv:van”… Ráadásul valamiért nem találja és nem látja meg pl: a DCIM azaz a kamerával készített fotók albumát. Nem tudom átmásolni a képeket, se semmit a számítógépre. Nem látja a telefon mappáiban lévő fájlokat, ha megnyitom a mappákat. Használhatatlan ez a funkciója. Sony Ericsson Xperia Neo telefonnal próbáltam a programot.

  • admin szerint:

   A telepítés elején kell kiválasztani a nyelvet (Itt: http://minus.com/lsZ12tQkPOBnh). Tehát a telefont sikerült csatlakoztatni a programhoz (felül ugye nem a “Nincs kiválasztott telefon” szöveg látszik), de se a Media Go-ban, se a Fájl menedzserben nem látszanak a képek?

   A képeket egyébként általában külön alkalmazások nélkül is le lehet menteni, mert miután rádugod a gépre a telót, a meghajtók között meg szokott jelenni a memóriakártya, ahol már látni lehet a DCIM mappát. Ezt még érdemes kipróbálni.

   • komica szerint:

    Hali,

    nekem sikerül csatlakoztatni a telefont, meg frissít is, de a pc companion mást nem csinál. Nincsenek benne a 4. pontban leírt alkalmazások (pl: file manager).
    Más.
    Ha meg sajátgépen keresztül keresem meg az sd kártyát, akkor nem látom a képek miniatűr változatait, hiába arra van beállítva a nézet (nem fogok azért külön megnyitogatni 300 képet, h megtaláljam azt amelyiket épp keresem…)

  • Csabi szerint:

   Sziasztok!
   nekem van egy w810i telefonom de valahogy nem akar sikerülni a frissités mert azt irja hogy frissiteni kell a program verzióját is de az se sikerül.
   valaki tudna segíteni hogy mit csináljak?

 2. Budai Ferenc szerint:

  nagyon jó minden köszi

 3. Grsity Dragan szerint:

  Sony Ericsson xperia x2est nem tamogatja

 4. zoli szerint:

  Hát, én hiába próbálkozom…
  Telepítettem, kihúztam, bedugtam, újraindítottam már vagy tízszer, de mindig elakad annál a pontnál, hogy “ha 30 másodpercen belül…”
  Pedig akárhányszor csatlakoztatom, vagy kihúzom a kábelt, a gép hanggal jelzi a kapcsolat létrejöttét-megszűnését.
  Hol a hiba?

 5. Józsi szerint:

  Hát, én is hiába próbálkozom… Sőt más honnan letöltött szoftverekkel is ugyan ez a hiba , nem látja a telefonom a PC .
  Telepítettem, kihúztam, bedugtam, újraindítottam már vagy tízszer, de mindig elakad annál a pontnál, hogy “ha 30 másodpercen belül…”
  Pedig akárhányszor csatlakoztatom, vagy kihúzom a kábelt, a gép hanggal jelzi a kapcsolat létrejöttét-megszűnését.
  Hol a hiba?
  Segítsetek ! Kösz .

 6. HENRIK szerint:

  Sziasztok,hát nekem egészen eddig minden tökéletesen működött,ráadásul magyarul.Tegnap frissítettem a programot az új verzióra(amit nem kellett volna),most már én sem tudom angolról,visszaállítani magyarra.Mit tehetek ebben az esetben?

 7. Gyuri szerint:

  Sziasztok!Sony Xperia E telefonról szeretném a képeket és a videókat leszedni!Milyen progi kell,mert a számítógépre szeretném áttölteni!köszi a segítséget

 8. Tamás szerint:

  Kedves Admin!
  Sony Xperia SP-t szerettem volna szoftverfrissíteni,a régit szoftvert leszedte a telefonról,de az újat nem tette fel,100-as hibakódot adott ki és elakad a frissítés féluton,most a teló használhatatlan.

 9. Edina szerint:

  Kedves Admin!
  Már 2x újra telepítettem a pc companiont és a media go még így sem tudja lejátszani a sony xperia L telefonnal készített videót, windows 7 ultimate-m van. Mit tehetnék még?
  Köszömöm!

 10. Adrián szerint:

  Sziasztok!
  Olyan problémám van, hogy a C meghajtómon nincs elég hely a frissítéshez, és alapértelmezetten oda telepíti a programot. Hogyan tudnám másik meghajtóra tenni?

 11. Róbert szerint:

  Ez a program Sony E. X 10 mini pro-ra is jó ? Köszönöm a válaszokat

 12. Ági szerint:

  Üdv Admin!
  A telefonon lévő névjegyeket,telefon számokat (Sony xperia E) szeretném menteni a PC-re ebben kérem a segítséged.
  Üdv Ági

 13. KOfa szerint:

  SE xperia mini pro (sk17i), android: 2.3.4. Kell a kernel, vagy bulid szám is? Szeretném menteni pc-re a névjegyeket, sms, eket, stb. A fotókat SD-tárolom, és filekezelővel hozzáférek.
  PC Companion 2.1 látja a mobilt, de nem képes a transzfer leszedni az adatokat(ha ez az eszköz, az ön korábbi telefonja, akkor húzza ki).
  Mit tegyek?

 14. Gábor szerint:

  Üdv Admin!
  Olyan problémám van, hogy a C meghajtómon nincs elég hely a frissítéshez, és alapértelmezetten oda telepíti a programot. Hogyan tudnám másik meghajtóra tenni?

 15. Dadi11 szerint:

  Xperia X 8-hoz is jo?

 16. Ede szerint:

  Üdv.
  A következő problémám adódott. Xperia mini pro (sk17i) készüléket szerettem volna frissíteni a PC Companion-on keresztül, az elérhető 4.1.B.0.587 verzióra. Azonban a következő hibaüzenetet kaptam:
  “A szoftverfrissítés összetevői nem futtathatók az Ön számítógépén.
  Nem lehet kommunikálni a Sony frissítési programmotorral (hibakód: 11)”
  Érdeklődnék, hogy egyáltalán érdeme-e frissíteni, és ha igen, mi lehet a hiba?

 17. lacika szerint:

  egy nagy rakás …… az egész . 30000 fájlt megjelenít de se az üzeneteket, se a névjegyeket se semmit nem ment el .KUKA de minél messzebbre!

Írd le a véleményed te is!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.